Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 13 november 2017

Duidelijke taal bij gemeente

Duidelijk taalgebruik. Daar gaat het over op 21 november 2017 als het Scheepstra Kabinet en de openbare Bibliotheek Noordenveld een avond organiseren over het taalgebruik van de gemeente Noordenveld onder de titel Jip en Janneke-taal.

Het wordt een avond over taal en taalgebruik van de gemeente. Zowel intern, in beleidsstukken en nota’s als de communicatie naar de inwoners in brieven, gemeentepagina en website. Voor een goed functionerende democratie is het immers van belang dat de overheid duidelijk en voor iedereen begrijpelijk communiceert. Het doel is om in januari met aanbevelingen te komen om de communicatie te verbeteren voor de gemeenteraad en college van B & W.

We doen dat in het kader van het jubileum van het Scheepstra Kabinet en tentoonstelling van Jip en Janneke boeken, en de Bibliotheek doet mee in het kader van het taalhuis en hulp bij laaggeletterdheid.

Vanaf 19.15 uur bent u welkom in de hal van het Gemeentehuis van Roden (oude ingang). Voor deze avond hebben we de volgende deskundigen uitgenodigd.

Wim Daniëls, Taalkundige

Jacqueline van Kruiningen Communicatiedeskundige RUG

Eric van Oosterhout Burgemeester Emmen

Hierbij willen we belangstellenden uitnodigen. Ook de mensen die hebben bijgedragen zijn van harte welkom. Graag aanmelden via info@scheepstrakabinet.nl

Download de poster:

Poster J&J taal-2 (1)